4 Ocak 2008 Cuma

Dere kenari

Ormandaki hayvanlar bir gün orkestra kurmaya karar vermişler ve her hayvana bir alet düşmüş küçük ayı yavrusunada zurna çalacaksın demişler.
Ayıcık,
-Zurnayı nerde bulucam demiş, diğerleri
-Zurnanın sopa gibi olduğunu ve ormanda bulacağını söylemişler.Bunun üzerine ayıcık aramaya başlamış epey aradıktan sonra güneşlenen bir eşşeğe rastlamış
-Eşşek amca zurna nerde bulurum demiş, eşşekte aletini gösterip işte zurna bu demiş.
Bunun üzerine ayıcık,
-Hadi gidelim demiş.Başlamışlar yürümeye derken dere kenarına gelmişler eşşek ayıya
-Zurnanın ıslanmaması lazım yoksa çalmaz demiş onun için sen önüme geç ben zurnanın ucunu içine koyacagım demiş.
Ayı tamam demiş dereye girmişler.
3-5 metre sonra ayı dayanamamış kaçmış ve diğer hayvanların yanına gelmiş hani zurna nerde demişler ayıda
-Zurna derenin kenarında g..... ü yiyen varsa alsın demiş

Akbaba

Çiftçi tavuklari için yorulmayan bir horoz almaya pazara gider. Pazarcı "Istediğiniz herşeyi bu horoz yapar" diye azgın mı azgın bir horoz satar.

Adam çiftliğe döner, horozu kümese koyar koymaz tüyler uçusur, gıdaklamalar başlar. Çiftçi çok memnundur. Ama horoz çok azgındır, adam endişelenmeye başlar horoz iki günde ölecek diye. Horozu tutmaya çalışır, başaramaz.

Neyse der, eve döner. Ertesi gün bir bakar ki horozun ayaklar havada dil dışarıda yatıyor ve hatta tepesinde bir akbaba uçuşuyor.

Çiftçi kendi kendine "eh işte geberdi" diye söylenir. Horoz bir gözünü hafif açarak çiftçiye yarım ağızla ve kısık sesle homurdanır.

"Git lan git!.. Kaçıracan şimdi akbabayı!.."

Pardon co

Bir çiftlikte bizim horoz Co ve tavukları mutlu bir şekilde yaşarlarmış.Gelgit zaman Co yaşlanmış, tavuklara karşı görevini aksatmaya başlatmış. Çiftlik sahibi bakmış verim düşüyor pazardan genç ve kuvvetli yeni bir horoz almış.
Bir kümeste iki horoz olmaz. Birinin gitmesi lazım.Gelen yakışıklı, kuvvetli ama Co'nun da eski olması var.Bu işi kalp kırmadan bir yarışmayla halletmeye karar vermişler.
Tavukları tek sıra dizmişler, ilk olarak sıranın sonuna kim ulaşırsa o kalacak diğeri gidecek. Orada da adet tavukla iş bittikten sonra teşekkür edilirmiş.
Bizim Co başlamış bu taraftan,İki dakika sonra:
-Thanks baby..Üç dakika sonra:
-Thanks baby..Dört dakika sonra
-Thanks baby..
Diğer taraftan da yakışıklı ve güçlü horoz geliyormuş:
-Thanks baby.Thanks baby.Thanks baby.PARDON CO.Thanks baby..

70 yil

Köyün birinde bir aslan varmış bu acıktığın da köye iner insanları yermis. Köy muhtarı bu ise çare olarak üç gözüpek delikanlıyı öldürmeleri için aslanın magarasina göndermis. Bunlar pusuya yatmis aslan`i bekliyorlar. Aslanda içerde bunlari izliyor birinci delikanlı demis eğer ben aslanı yakalarsam ona bir yumruk sallarim dünyaya geldigine pişman olur. İkincisi gülerek hadi ordan demis ben ona bir bıçak sallarim agzini acamaz. Ücüncüsü hadi ordan deyip ben ona bir yar*ak sallarim actigim yara ömür boyu kapanmaz demiş. Aslan bu ya*rak sallamayi anlamamis korkuyla gece köye inip bir yaşlı kadini tutmus ve kadina demis bana yarrak sallamanin anlamini söyle yoksa seni yerim. Kadin da can havliyle tamam demis hemen dönmüs etegini indirmis ve demiski aha görüyonmu onu kocam 70 yil önce salladi hala kapanmadi.Aslanda o köye bi daha ugramamis

Calinan fis

Nuh'un gemisine bütün hayvanlardan bir erkek, bir dişi alınmış. Gemide bu hayvanların ürememesi içinde, erkek olanların cinsel organları alınıp karada geri almaları üzere ellerine birer fiş verilmişti.
Herşey yolunda gidiyordu. Fakat erkek maymunun keyfi hiç yoktu. Çünkü dişi maymun;
- Sen ne biçim erkeksin hadi gelsenei bana birşey yapamazsın ki, ohhh ohhh vs., gibi laflarla erkek maymunla sürekli dalga geçiyormuş.
Birgün erkek maymun sevinç içersinde, taklalar sevinç çığlıkları atarak ortalıkta dolaşırken, dişi maymun merakla sormuş;
- Bu sevinç niye erkek bozuntusu ?
Erkek maymun kahkahalar atarak :
- Sana karaya çıkınca göstereceğim, çünkü eşeğin fişini çaldım.

kilibik aslan

Bir gün aslan ile boğa bara gitmişler bir iki tek attıktan sonra aslan
müsade istemiş. Boğa bununla dalga geçmiş:
- "Koskoca aslansın, Ormanlar kralısın. Saat daha sekiz. Hiç yakışır mı sana kılıbıklık..."
Aslan kükremiş :
- "Eee beni evde bir aslan bekliyor, seninki gibi bir inek değil..."

Cok Yalan Soylemek

Amerikalının biri kızılderili çadırının yanından geçerken kızılderiliyi görür. yanına gider nasılsın iyimisin derken kızılderilinin atını görür ve kızılderiliye at senin mi onunla konuşabilir miyim der. Kızıl derili at benim olmak ama ta konuşamamak der amerikalıya. Amerikalı aldırış etmeden kızıl derilinin atının yanına gider ata sorar nasılsın iyimisin sahibinle aran nasıl der. at amerikalıya cevap verir sahibim çık iyi beni hergün yürüyüşe götürür suyumu verir yemeğimi verir der kızılderili şaşkın bir şekilde atına bakar.
Amerikalı kızılderilinin yanına gider köpeğini görür sorar köpek seninmi onunla konuşabilirmiyim. Kızılderili köpek benim olmak ama köpek konuşamamak der. amerikalı köpeğin yanına gider sorar nasılsın iyimisin sahibinle aran nasıl. köpek amerikalıya cevap veriri iyiyim sahibimle aram çok iyi bana hergün kemik verir ben onu yerim der. Kızıl derili şaşkın şekilde amerikalı ile köpeğine bakmaktadır.
Amerikalı kızılderiliye yaklaşır eşşeğini görür. sorar bu eşşek seninmi onunla konuşabilirmiyim der.
Kızıl derili eşşek benim olam ama eşşek çok yalan söylemek.der

Maymunun Dedesi

Köylü anasına, "şu bizim ineği satalım parasıyla bir iş kuralım" deyip ilçenin yolunu tutmuş. Dönüşte kazandığı paraya bir çok şapka almış. Birinide kendisi giymiş. Ayağı tökezleyip düşünce şapkalar yere saçılmış. Ağaçtan inen maymunlar bütün şapkaları alıp ağaca geri çıkmışlar. Maymunlar adamla dalga geçerken adamın yaptklarını tekrar ediyorlarmış. Bunu farkeden adam kafasındaki son şapkayı yere çarpınca maymunlar da aynısını yapınca adam şapkalarına kavuşmuş. Aradan uzun yıllar geçmiş. Adamın torunu anasına, "şu bizim ineği satalım parasıyla bir iş kuralım" deyip ilçenin yolunu tutmuş. Dönüşte kazandığı paraya bir çok şapka almış. Birinide kendisi giymiş. Ayağı tökezleyip düşünce şapkalar yere saçılmış. Ağaçtan inen maymunlar bütün şapkaları alıp ağaca geri çıkmışlar. Maymunlar adamla dalga geçerken adamın yaptklarını tekrar
ediyorlarmış. Adamın aklına yıllar önce dedesinin anlattığı ve maymunların yenilgisiyle sonuçlanan
malum olay gelmiş. Gözleri parlayarak başındaki son şapkayı da yere çarpınca maymunlar da aynısını yapar diye beklemeye başlamış ama ağaçtan inen bir tek maymun son şapkayıda alıp ağaca çıkarken şapşallaşan adama dönüp
"Bizim dedemizde anlattı" demiş.

Kol kola

Hayvanat bahçesinde iki ahtapot kollarını birbirine sarmış dolaşıyorlardı. Erkek ahtapot eğildi hafif bir sesle dişi ahtapotun kulağına fısıldadı:
-Ne güzel bir gece değil mi sevgilim?...Mehtap,yıldızlar,sen,ben...Ve bu güzel gecede seninle ikimiz böyle kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola dolaşıyoruz...

La fonten

Yazın saz calan agustosbocegını kısın beklıyormus karınca bir yandan da "simdi gelecek ve ayaklarıma kapanacak ama b*kumu yese biseyimi vermicem" diyormus.Bir kac dakika sonra kapı calmıs ve karınca boburlenerek kapıyı acmıs:
-Yemek mi istemeye geldin agustosbocegi?
-Yoo.
-O zaman ne istemeye geldin?
-Hicbisey
-Söle o zaman nicin geldin!!!!
-Biraz otede bir gece klubunde parti veriyoruz seni de cağıracaktım...
-Dur bekle geliorum
-Çok sevindim
-Partiye değil La Fonten'i s*kmeye

Parasizlik

Hayvanlar alemi parasızlıktan kırılıyormuş. Hiç kimsede metelik yokken Tavşan her akşam barda 10 lukla gelip "Herkese bir viski" diyerek hava atıyormuş. Barmen olan Aslan bir gün merakla:
-Bu bereket nereden geliyor? Millet iş bile bulamazken sende bu para ne iş?, diye Tavşan'a sormuş. Tavşan:
-Olm. İşin kolayı varken ben işe gitmem. Eve gidince benimkini başlıyorum sevmeye. Tam kıvamına gelipte istemeye başlayınca "Bi onluk vermeden olmaz." diyorum. Hehehehe .... İstediğimi de alıyorum tabii, demiş.
Bu işe aklı yatan Aslan eve dönünce doğru karısına gitmiş. "Karıcığım seni çok özledim" deyip işe koyulmuş. İş iyice azgınlaşıp doruğa geldiğinde bıyık altından sırıtıp "Bir 10 luk vermezsen olmaz" demiş. Birden tepesi atan dişi Aslan da;
-Ah . Gene Tavşan numarası. demiş.

Kutup ayisi

Soguk bir kutup gecesi..
Yavru kutup ayısı annesine yaklaşır :
- anneeeee, ben kutup ayısı mıyım ?
- evet oglum.
- eee peki anneee sen de kutup ayısı mısın ?
- evet oglum ?!
- ee peki anne babam da kutup ayısı mı ?
- tabii ki oglum ?!
- ee peki anne dedem, dedemin dedeleri falan hepsi kutup ayısı mıydı ?
- evet oglum hepsi kutup ayısıydı ?!
- eee peki anne yani sülalemizde bi karisiklik falan yok di mi anne ?
- yok tabi oglum hepimiz kutup ayısıydık, niye soruyorsun ?
- üşüyom agzina tükürdügüm yaa!!!

Aylar oldu

Yolcu uçağı arızalanır ve bir ormana düşer. Yolcu uçağından sadece bayan bir yolcu kurtulur. Oda koma halindedir. Günler geçer kadın ayılır bir bakar iri bir ayının ininde yatmaktadır. Ayı kadına şefkatle yaklaşmakta sabah akşamda sevişmektedir. Bu böyle kadının bulunmasına kadar devam eder.
Hastaneye yatırılan kadın devamlı gelmedi gelmedi demekte kimse neolduğunu anlamamakta şuurunun yerinde olmadığını zannetmektedir. Sonunda doktorlardan biri dayanamayıp sorar bayan kim gelmedi diye kadın sorar. Ayım ayım aylar oldu beni görmeye gelmedi

Mudur olali

Ormanda kaplan sereserpe yatmış uyumaktadır. Yanından geçen tilki düşünür.
Acaba kaplana tecavüz etsem bunu anlar mı. E tabi korku da var biraz. Öyle ya koca aslanın karısıdır.
- Yapsam mı, yapmasam mı?
- Anlar mı, anlamaz mı?
Derken olan olur ve tilki saldırır. Kaplan uyandığında başına geleni anlamıştır. Ağlamaya başlar.
Aslan ne olduğunu sorar.
- Bana tecavüz ettiler.
Aslan sinirlenir.
- Kim bunu yaptı çıksın ortaya. Bütün hayvanlar toplansın.
Merakla tüm hayvanlar toplanır. Aslan bağırır.
- Kim bunu yaptıysa bir adım öne çıksın.
Ses yok.
- Kim bunu yaptıysa bir adım öne çıksın.
Garibim çakal da biraz gecikir. Tilkiye yanaşır. Ne oluyor, der.
Tilki, ya der, aslan ormana müdür arıyormuş da, kim istiyorsa bir adım öne çıksın diyor. Çakal ya bizimki, atlar.
Dağılın der aslan. Karıma haaa. Aynısı sana der ve...
Çakal yalpalayarak yürümeye başlar. Ormana doğru dönerken tilki görür çakalı.
Ulan çakal der,
- Müdür olalı yürüyüşün bile değişti.

Bit

Ormanda büyük bir yangın çıkmış.
Hayvanlar bir sağa bir sola deli gibi koşturuyorlarmış.
Ormanlar kralı ASLAN buna bir çare bulmak zorunda kalmış ve bütün hayvanlara seslenmiş:"Telaş etmeyin,herkes harf sırasına göre sıraya girerek dışarı çıksın!" demiş.bir anda bütün kargaşa bitmiş.ASLAN hem kral olması hemde a harfiyle başlaması nedeniyle ilk sıraya geçmiş.Tam giderken bi bakmış,önde bir BİT..Kükremiş çabuk yerine geç demiş hem B harfiyle başlıyorsun hem yaptığına bak!!!.demiş..burada ne işin var? ..bizimki arkasına dönüp demiş ki..:ben sizin dediklerinizi uyguluyorum çünkü ben ora bitiyim demişş

Dusen Salak

Bir adam misafirliğe geldiğinde bir papağan görmüş.
Papağanın sahibi:
-Bu papağanın sol ayağını tutarsan ingiizce, sağ ayağını tutarsan fransızca konuşur demiş.
Adam:
-Ya iki ayağını birden tutarsam ne yapar?
Papağan hemen atılıp:
-O zaman yere düşerin salak! demiş.

bizim cevizler

Adamın biri birgün uçakla seyahate çıkacaktır.Ve çok sevdiği maymununuda götürmek ister fakat uçakta hayvan barındırmak yasaktır.Maymun çok ufaktır.Adam yanında götürmeyi çok ister ve maymununu donuna sokmaya karar verir.
Uçağa binmiştir ve yolculuk başlamıştır.Ama adamdan ara ara ah!uhh! diye sesler gelir.Yanında oturan adam sorar noldu beyefendi sorun nedir? Birkaç dakika sonra yine aynı sesler.Yanındaki adam tekrar tam soracakken adam maymunu çıkarır ve şak şuk!! vurmaya başlar maymuna.Yanındaki adam;ya iyi hoş hadi maymunu sokmuşsun şimdi niye dövüyosun der.Adam da:Ya sorma bu eşşolueşşek bizim ya...ğı ağaç zannedip indi çıktı indi çıktı. Diğer adam ee.. der. Sonra g...mü mağara zannetti girdi çıktı girdi çıktı der. T...akları ceviz zannedip kaldırdı vurdu kaldırdı vurdu der. Yanındaki adam gülerek e.. der Adam dayanamaz patlar bütün bunlar yetmiyomuş gibi bizim cevizleri mağaraya sokmaya çalışmaz mı? der.

Karinca Hanim

karinca hanim gelinlikle sarki söyleyerek kosturuyormus ormanda.bunu gören karga bay sormus
- hayirdir karinca hanim
Karinca hanim
- evleniyorum, demis karga bey
- kiminle?
Karinca hanim
- fil beyle , diye yanitlamis.
Aksama dugun yapilmis takilar takilmis ve karinca hanimla fil bey gerdege girmek icin evlerinin yolunu tutmuslar.Aradan kisa bir zaman sonra karinca hanimin cigliklari duyulmaya baslamis,kapi acilmis ve karinca hanim aglayarak evden cikmis. Bunu görenler merakla sormuslar
- Ne oldu karinca hanim?
Karinca hanim aglayarak
- fil bey kalp kirizinden öldü, demis. Herkez uzulmus ve sormuslar:
- Ne oldu kizligini kaybettinmi?
Karinca hanim
- Hayır tam o sırada öldü.
Sasirmislar
- Peki niye agliyorsun ozaman?
Karinca hanim dusunceli ve aglayarak
- Bir ömür çalış çabala evlen, simdide bir ömur koca mezari kazarak yasamina devam et, ona agliyorum, demis.

Tavuk ile civciv

Civciv annesi olan tavuğa sorar:
-Anne babam niye yumurtlamıyo? der.
tavuk da:
-Anotomisi izin vermiyo, der.
Civciv düşünür ve der ki:
-Bıraksalar yumurtlıycak yani!!!

Tavuk S.kenler nereye

Bir tane papağan varmış ve bu hergün komşularının tavuklarını ...ikiyormuş en sonunda sahibi dayanamamış ve eğer bir daha komşuların tavuğunu ....ikersen senin tüylerini yolarım demiş papağan bir daha ....ikince sahibi bunun kafasındaki tüyleri yolmuş.Aradan uzun zaman geçmiş sahibi bir davet veriyormuş papağanda gelenlere baylar bu tarafa bayanlar bu tarafa demeliymiş herşey yolunda giderken içeri kel bir adam girmiş ve papağan
-Patron tavuk .....kenler nereye demiş.