24 Aralık 2007 Pazartesi

elli gram

bir gün erzurumlunun birisi istanbula gider ve cebinde beş kuruş parası yoktur.çok acıkmıştır bir dükkana girer ve bir iki tane zeytin alır bir parça ekmeğin arasına dürüm yapar.o arada yaşlıca bir adam içeri girer dükkan sahibine iki teneke zeytin,iki teneke yağ,iki teneke bal ver der.erzurumlu adam merak eder ve sorar; emce neydecağsan bu gadar şeyi. yaşlı adam usulca kulağına der ki;damadıma yedirecemki kızımı iyi miksin. erzurumlu elindeki çeyrek ekmeği yaşlı amcaya göstererek derki; sen ambunun arasına elli gram daha goy ben senin sülelen mikim.

tavuk

erzurumlu bir vatandaş tren garının yakınlarında rayların kenarında elinde bir tavuk ve tavuğa cinsel ilişkide bulunuyormuş tam bu sırada erzurumlu ber yaşlı amca adamı gürünce ula gardaş hani at ve eşeği yapanları gördümde böylesini hiç görmemiştim cok ayıp der ve adam hemen söze girer amca sus der bu kars treninden düştü der.

Dua

Bizim meşhur naim hocanın yanına gelmişler. Hocam erzurum sprun maçi var
hele bi dua etde kazanalım. Ertesigün maç olur ve Erzurum spor uzatmalarda yenilir.Hocanın yanına gelirler
- hocam hanidua etmiştiz.
Bizimhoca biraz düşünür ve
- ben 90 dak. için dua etmiştim der

vapur

Horasanın gerekköyünde mağrip dedenin toprak damı var yağmurun çok yağdığı birgün odayı su basar.
Mağrip dede ile oğlu suyu temizlemeye çalışırlarken şero emmi odanın kapısına gelir. Şöyle bi bakar ve derki
- Dede vapur galkirmi
Dede hiç gecikmeden cevap verir
- önünü göstererek he galhir gel bin
Dedenin oğlu babasına
- yav etme baba der
Dede
- oğlum needim adamın ecelesi var belki.

Cocuk

Erzurumlu yanında çocuğu olan çok çok güzel ve seksi giyimli kadınla tanışmak için çocuğa sarılıp öpmeye başlar. Kadın bir anlam veremez niye öpüyorsun der. adam bu çocuk ordan çıkmamışmı ha oranızı öpmüşüm ha çocuğunuzu der. kadın cevabı yapıştırır. Bu çocuk 2 yıl önce çıktı kocamınki ise dün gece çıktı. Git onunkini öp.

Doner

Dadaşın biri günün birinde alış veriş yapak üzere köyden şehir merkezine iner. Alış verişini yaptıktan sonra köyün yolunu tutar. Köy biraz uzun olduğu için bizim dadaş demişki şu lokantada bir yemek yeyip öyle yola koyulayım. Tabii bizim dadaş lokantaya girmiş ve bir masaya oturmuş.Garsonlardan biri arkadaşlarına dönerek"Beni izleyin demiş" bizim dadaş bir tas çorba istemiş çorbayı içtikten sonra garson dadaşın yanına gelerek. "Emmi Arkadan Ne Alırdın" demiş.Tabii bizim dadaş dalgayı çakar ve derki. "Yavrum sen önce önümdekini kaldır, arkadan döner verirsin" demiş.

poha basacaktim

Eskiden köylerde tuvalet olmadığından insanlar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için dışarı giderlermiş.Erzurumlu gece karanlıkta ihtiyacını gıdermek için dışarı çıkar.Ayağının ucuna yumuşak bir şey tokunur.Eğilerek parmağıyle alır ve diline sürer.Yerden aldığının bok olduğunu anlayınca şöyle det;Woola neredeyse poha basacahdim.

Sadece Seninmi Deden Var

Erzurumlu dede bir gün ormana gitmiş. Ağacın gölgesinde uyumuş. uyandıktan sonra şapkasını alıp ağacın tepesine çıkan maymunu görmüş Erzurumlu neyapsa maymun onu taklit ediyormu. Erzurumlu karar kara düşünmeye başlamış nasıl etsemde şapkayı alsam diye. Sonra demişki "yav ben bu maymuna taş atayım oda bana atacak bişey bulamaz şapkayı atar"
Yerden taş almış maymuna atmış maymunda şapkayı atmış tabi gelip bunu ailesine anlatmış.
Erzurumlunun torunu aynı ormana girtmiş ağacın altında uyumuş. Uyanmış ki şapkasını maymun almış ağaca çıkmış. bunu gören torunun aklına dedesi gelmiş, hemen yerden taş almış ve maymuna atmış. maymun
-s.tir ibnenin uşağı sadece senin mi deden var demiş.

usag oynasin

Erzurumlu gelleli cevded yaşlanmış evde koltukta uyukluyomuş 3yaşlarındaki torunuda düğmeleri açik unuttuğu poturundan sarkan aletiyle oynuyormuş. Hanımı odaya girip durumu görunce ola cevdet dıye bağırır.
Cevdet tiksinerek uyanır. Ne oldi gari der. Karısı
- görmirmisen uşağ aletinnen oynir.
Vaziyeti gören cevdet karısına derki
- gari bu alet senın işen yarirmi
Karısı
- nerdee o esgi günler heç bir işime yaramir.
Cevdet derki
- eee benımde işime yaramir eleyse birağ uşağ oynasın.

helbet

Gürcükapıda sıra sıra müşteri bekleyen faytonlardan birine kibar bir adam yanaşarak faytoncuyan "binebilir miyim" diye sorunca faytoncu:
-Helbetde binebülürsen, dedikten sonra kendi kendine söylenmeye başlar:
-"Vola bu dünyada da ne tevür adamlar var; hem para verir hem de binebülürmiyem diye sorir. Sormiya ne lüzüm, parasıni verdıhdan sonra teyyariya bile binebülürsen!

bayburtlular

bir gece iki bayburtlu erzurumdaki asri mezarlıga içkili bi şekilde gelmişler ve mezarlıga girer girmez selamünaleyküm erzurumun erenleri demişler o sırada mezarlıkta kafaları ceken dadaslar - eleykümünselam bayburtun .dötverenleri diyerek karşılık vermiş bayburtlular korkmuş demişlerki kaç lan bunların ölüleride anladı bizim .dötveren oldugumuzu kac yoksa .mikecekler.

ridvan

kadının birisi okadar salakki kocasının ne iş yaptıgını bilmiyor kocasıda bayan iççamaşırı satıyormuş birgün kocasi buna iççamaşırı getirir kadın begenir derki - herif buni kimden aldın kocası - seni şeyedenden aldım der kadın düşünür derk - vış zeko tükan açdi