9 Aralık 2007 Pazar

Alinin Odevi

DAha 1.sınıfa yeni başlayan Ali'ye öğretmeni bana 5 cümle yazıp getireceksin diye ödev vermiş. Ali eve geldiğinde babası gazete okuyormuş.Ali:
'Babacım bana bir cümle söylermisin?'demiş. Basası sinirli olduğu için:
'Git başımdan be'demiş.Ali be cümleyi hemen yazmış.Annesini yanına gittiğinde ise annesi yemek yapıyormuş ve Sana margarininin şarksısını söylüyormuş.Ali:
'Anneciğim bana bir cümle söylermisin'dediğinde annesi:'sana sana sana'demiş.Abisinin yanına gittiğinde abisi Tarzancılık oynuyormuş.Ali:'Abi bana bir cümle söylermisi'demiş.Abisi:'Tarzan' diye bağırmış.Ali bu cümlelerin hepsini yazmış. Ablasının yanına gittiğinde ise ablası telefonda sevgilisi ile konuşuyormuş.Ali:'abla ban bir cümle söylermisin dediğinde ablası:'gelemem canım işim var'demiş.Ali bu cümleyüde yazmış.Geriye bir cümle kalmış.Dedesi bahçede odun kırıyormuş.O anda dedesinin kafasına odun gelmiş.Dedesi:'Do re mi fa şişti kafa'derken Ali bu cümleyide yazmış.Ertesi gün Ali okula gitmiş. Öğretmeni ilk cümleyi söyle demiş.Ali:'Git başımdan be'demiş.Öğretmen:'Kime dedin onu'diye sormuş.Ali:'Sana sana sana'demiş. Öğretmen:'Sen kendini ne zannediyorsun dediğinde,Ali:'Tarzan'diye bağırmış.Öğretmen:' yürü bakalım müdüre gidiyoruz'demiş.Ali:'gelemem canım işim var'diye karşılık vermiş.Müdürün yanına geldiklerinde müdür Ali'nin kafasına vurmuş.ALi'de:'Do re mi fa şişti kafa'demiş.

0 yorum: